Hétköznap 8-21, Szombat 8-15 -ig.
Telefon +36 70 299 9140

Dorn terápia és Breuss masszázsA Dorn módszer viszonylagos fiatalsága ellenére a világ minden részén egyre nagyobb mértékben terjed ez a nagyszerű gyógyító hatásokat magában hordozó manuális technika. Egy gyengéd, hatékony, biztonságos gyógymód a gerinc és egyéb ízületek kezelésére.

Számos megbetegedést lehet vele gyógyítani, amely közvetlenül vagy közvetett úton kapcsolatban van a gerincoszloppal. Mozgásszervi, belső szervi és pszichés elváltozások, panaszok kezelésében egyaránt hatékony. Amikor a gyógyulás teljes mértékben kizárt, akkor is jelentősen enyhíthetők a panaszok!

GYÓGYULÁS - három faktor egymással összefüggésben:

1. Gerinc és ízületi fájdalmakat okozó panaszok okának felkutatása, az oki tényezők pozitív befolyásolása/megszüntetése.

2. Hatékony, biztonságos - a páciens közreműködésével történik.

3. Önkorrekciós gyakorlatokkal egészül ki, melyekkel hosszútávon is megerősíthető a terápiával elért siker.

DORN MÓDSZER - NEM CSAK EGY 60 PERCES TERÁPIA!

Annál rendszerint sokkal több. Egy komplex gyógymód, amely nem csak a korrekciók által kifejtett sokirányú hatások összességéből áll, hanem az embernek megmutatja, hogyan tudja saját magát is gyógyítani az önkorrekciós gyakorlatok segítségével. Egyszerűen, hatékonyan és gyorsan!

Dorn terápia - manuálterápia vagy masszázs?


Írta: Kanyó Ildikó  

A terápia helyének meghatározása érdekében szeretném tisztázni, hogy a masszázs elnevezés nem tükrözi valóságnak megfelelően a terápiát. A Dorn módszer nem masszázs, hanem egy olyan terápia, amely elsősorban a test ízületeinek korrekciójára építve fejti ki hatását. A csigolyák és egyéb ízületek korrekciójánál a fiziológiás helyzetek visszaállítására, a statikai viszonyok rendezésére törekszik.

Nem csak egy terápia! A kezelésnél alkalmazott korrekciókon túl nagy figyelmet fordít a páciens számára adható önkorrekciós gyakorlatok, valamint a helyes testhelyzetek és mozdulatok megtanítására is. A "Dorn és Breuss" kifejezés kettő különböző terápiát foglal magában. Az egyik - Dorn - egy manuális ízületi korrekciós technika, a másik - Breuss - pedig egy lazító, lágy, regeneráló masszázs.

A két terápia megjelenése, kialakulása időben is eltér egymástól, valamint más - más személy nevéhez fűződik. Dorn terápiát Breuss masszázzsal kiegészítve - a gyakorlatban tapasztalt gyógyító hatása miatt - Harald Fleig (Dorn terapeuta) kezdte el alkalmazni, mert rájött arra, hogy a kettő együtt jelentősebb gyógyító hatással bír.

A Dorn terápiánál végzett korrekciók előtt és után egyaránt jól alkalmazható a Breuss masszázs. Például segíti ellazítani az izmokat, csökkenti a fájdalmakat, a regenerációt felgyorsítja. A Dorn terápia előtt végzett Breuss masszázzsal könnyebbé, fájdalommentesebbé tehető a manuálterápia. A Dorn terápiát követően pedig a masszázs segít az ellazulásban, a regenerációban.

A Breuss masszázs tehát egy jó kiegészítője a Dorn féle manuálterápiának, függetlenül attól, hogy a korrekciós technika előtt vagy utána alkalmazzák. Ezen kívül pedig a gyakorlatban alkalmazható egymástól függetlenül is; csak Dorn féle manuálterápia vagy csak Breuss masszázs.

Kriopraktika és Dorn terápia 


A Dorn terápia nem kriopraktika. Attól sok tekintetben eltér. A cél ugyan az, a deformitások korrekciójára való törekvés azonos, de a módszer különböző. A kriopraktika nagyon hatékony és biztos terápia tud lenni, és megmutatta, hogy helyes technikával meglehetősen rizikómentes.

A  Dorn terápia a követkesző pontokban különbözik a kriopraktikától:

    - A korrekció kézzel végzett nyomással és érzéssel történik.
    - Dinamikus – a páciens korrekció közben mozog.
    - Eltereli az izomzat figyelmét.
    - A korrekció sok ismétléssel végezhető.
    - A páciens nem passzív korrekció közben, hanem aktívan együttműködik.
    - Minimális kontraindikációja van.
    - Meglehetősen rizikómentes (az eredeti, originál Dorn terápia!!!)
    - A terapeuta kezelés közben állandóan kommunikál páciensével.
       Kezeléskor részletes magyarázat szükséges.
    - Számos önkorrekciós gyakorlattal egészül ki.
    - A kezelés ideje elérheti (néha meg is haladja) az egy órát.
     

A Dorn terápia nagyszerű hatásai sokak számára a mai napig nem ismert, hiszen a terápia még nem annyira elterjedt, mint amennyire kellene. Bízom abban, hogy a jövőben ez viszonylag gyors tempóban változni fog. Egyre több terapeuta fogja majd alkalmazni ezt a nagyszerű gyógyítóhatásokat magában hordozó manuális technikát.

Dorn terápia helye a gyógyításban


A Dorn terápia manapság a gerinc megbetegedésinek kezelésére alkalmazott terápiák közül - szerte a világon -, az egyik legjobban elterjedőben lévő módszerek, eljárások közé tartozik. A terápia - amely néhány évtizede létezik -, elsősorban a csípőízület, a medence és a gerincoszlop területének problémáit igyekszik javítani. Ezen keresztül pedig kifejti hatását közvetett úton más rendszerekre is.

A gyakorlatban mintegy 80%-ban gerinc és ízületi problémákkal fordulnak az emberek Dorn terapeutához. A terápia azonban ennél több területen alkalmazható! Például pszichés problémáknál vagy belső szervek betegségeinek kezelésénél is. Ilyenkor azonban fontos szempont, hogy a belső szervek, illetve a gerincoszlop komolyabb betegsége kizárt legyen!

A Dorn féle manuális terápiát csak engedéllyel rendelkező terapeuták végezhetik, de szerencsére a terápia magában rejt olyan igazán hatékony „önsegítő” módszereket is, amely lehetővé teszi minden ember számára, hogy a terapeutától tanultakat tudják alkalmazni önállóan is.