Hétköznap 8-21, Szombat 8-15 -ig.
Telefon +36 70 299 9140

Meridián Diagnosztika

 Meridián Diagnosztika

 
„Kínai hagyományos orvoslás – egészség megőrzés”
 

A 21. század az egészségügy válságát hozta el a világban. A nyugati orvoslás egy-egy betegséget, így-egy szervet gyógyít, miközben nem oki hanem a legtöbb esetben tüneti kezeléseket végez. Még kevésbé ad választ arra: hogyan éljünk egészségesen hosszú ideig? A kínai hagyományos orvoslás egy 5000 éves hagyományt követve, ugyanakkor a legmodernebb tecnológiával ellátott diagnosztikai eszközökkel térképezi fel az emberi szervezetet és ad a szervezet egyensúlyát visszaállító, egyénre szabott tanácsokat. Egy speciális meridián térképen mutatja meg az ember gyenge pontjait, melyek az ősi hagyományokon alapuló szakavatott segítségével erősíthetők.

A hagyományos kínai orvoslás nem betegséget gyógyít, segít egészségesnek maradni.

Meridián térkép: az emberi test gyenge pontjai
Mi a szerepe a kínai hagyományos orvoslásnak? A civilizáció fejlődésével, az életminőség javulásával könnyebben élünk, azonban nagyon sok olyan betegséggel szembesülünk, ami korábban nem létezett. Ilyenek például az érrendszeri betegségek, melyek a világon első számú halálozási okot jelentik minden második embernél jelentkezik, a lista második helyén a rákos betegségek állnak. Minden negyedik ember a Földön daganatos betegségben hal meg. Mindez a környezetünk pusztításából, a levegő, a víz, a föld szennyezéséből ered. Ezért van az, hogy az elfogyasztott táplálék nagy része káros az emberi szervezetre. A megoldás csak a gondolkodásmód megváltoztatása lehet. Az embernek fontos, hogy megismerje önmagát, életmódját, táplálkozási szokásait tudatosan alakítsa.

A mellékhatások nem fogadhatók el…
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése alapján a halálozások kétharmada világszerte a nem tudásból származik. A kínai hagyományos orvoslás ezért legfőbb küldetésének tekinti, hogy információt, ismereteket adjon az embereknek. A kulcsszó a megelőzés. A nyugati orvoslástól merőben eltérő megközelítés ez, hiszen egy-egy szerv megbetegedésekor, fájdalmakor soha nem gyógyítanak úgy, hogy közben más szervet károsítsanak. A gyógyszerek sok-sok mellékhatását a kínai orvoslás nem fogadja el. Nem teheti, hiszen azt állítja, a szervezet egységét kell helyreállítani, majd fenntartani, hogy képes legyen önmagát megóvni, harmonikusan működni. Ha kiütés van a bőrön, a kínai orvoslás nem elnyomja, eltüntetik a kellemetlen foltot, hanem a szervezet egységét tekintve a tüdő működését figyelik. Ezen kívül a vastagbél rossz működésére gyanakodnak, ha a salakanyag nem tud ürülni, akkor is jelezhet ily módon az emberi szervezet. A kínai hagyományos orvoslás alapja a 12 fő energiapálya és az ezekhez kapcsolódó 365 meridián pont. Ha a szervezetben probléma van, ezeket a pontokat érintéssel: akupunktúra esetén tűszúrással, akupresszúra esetén nyomással késztetik helyes működésre.
Ez természetesen szakértelmet, a pontok megtalálása hosszú évek tapasztalatát követelik meg a kínai orvosoktól. A gyors és biztos diagnózisban segíti az EMC elektronikus mérőműszer, melynek segítségével néhány perc alatt pontosan felállítható az ember meridián-térképe.

Az egészség öt alapköve…
A hagyományos kínai orvoslás szerint 5 alap szükséges az egészség eléréséhez, illetve megtartásához. Az első a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, ami a májat és az epét erősíti. A második alapvető dolog a megfelelő hangulatszint, a jókedv, jó közérzet erősíti a szívet, támogatja a vékonybél működését, ami a tápanyag-felszívódást segíti. A harmadik pillér: az étkezés egyensúlya, Jól ismerjük a tanácsot, táplálkozzunk változatosan, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, növényi rostot, gabonát, megfelelő mennyiségű fehérjét…Az ideális az lenne, ha naponta 45-féle táplálékot vennénk magunkhoz, ebben természetesen a víz, vagy például a só is benne van. Ha jól összeszámoljuk, bizony a legritkábban jön össze ez a mennyiség. Ezért van szükség megfelelő minőségű táplálék-kiegészítőkre. A megfelelő minőséget, csak természetes alapú, ellenőrzött biológiai termesztésből származó növények használhatók fel. Ez a lépünket és gyomrunkat erősíti. A negyedik alapkő a mozgás, amivel a tüdő – szorosan összefügg ezzel a bőr, a vastagbél erősítését eredményezi. Végül ötödik fő elem a víz, amit megfelelő mennyiségben és lehetőleg minőségben kell elfogyasztani. Naponta minimum 2-3 litert kell meginni ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön. Testünk 70 %-a, vérünk 95%-ának alkotóeleme, nélkülözhetetlen az élethez. A vese, a húgyhólyag erősítése, a megfelelő méregtelenítés hatékony eszköze az említett folyadékbevitel.
Ha a fenti öt alap egyikével probléma van, akkor az egyensúly felborul és ez a betegség kialakulását eredményezheti. Fontos, hogy magunkat is figyeljük, tudatosan éljünk.

Meridián térkép készül a Meridián Diagnosztika alkalmával...
Meridián Diagnosztikai készülék a hagyományos kínai orvosláson alapuló elektronikus mérőműszer, mely a meridián pályákat méri. Az űrkutatásban kifejlesztett eszköz nagyszerűen egyesíti a hagyományt és a modern tudomány vívmányait. Egykor az űrruhába beépítve 24 ponton mérte az űrhajós állapotát, ami a Földön a programot ellenőrző tudóscsoport számára követhető volt. Ezt az elvet továbbfejlesztve alkották meg az Meridián Diagnosztikát végző készüléket, mely jelentősen lerövidíti a diagnózist. A páciens leül, semmi kellemetlenséget, fájdalmat nem érez. A vizsgálatot végző személy nedves vattacsomót érint a test 24 pontjához és rövid időn belül a számítógép képernyőjén megjelenik a meridián-vonalak rajza. A szakember ezt értelmezve adja meg a javaslatot a gyenge pontok erősítésére, a betegségek megelőzésére. Sok esetben táplálkozási tanáccsal látja el az illetőt, táplálék-kiegészítőként kizárólag az ellenőrzött, hagyományos kínai orvoslást követő farmról ajánl. Megmutatja, mely pontok nyomásával javíthatunk magunk is saját állapotunkon. A meridián mérés pacemakerrel élők számára is lehetséges, semmiféle mellékhatása nincs. Hosszú távon hatalmas előnye, hogy tisztában lesz az ember saját szervezete állapotával, az esetleges gyengeségek erősítésére könnyen, otthon is alkalmazható módszereket kaphat.